Ahad, 20 November 2016

ODIN V3.09

Salam sejahtera.

Disini saya kongsikan pada anda semua flash mode jenis odin. pada saya yang terbaik untuk android jenis samsung dan yang sangat sesuai adala pada Galaxy Tab. Biasanya untuk kerja kerja Root.

Jadi anda boleh muat turun di sini. ODIN V3.09

Selamat mencuba.

Ahad, 7 Februari 2016

Cara Flash Lenovo A850 - S203

Selamat sejahtera semua. kali ini saya ingin berkongsikan mengenai Flash tool, Firmware dan Stock rom. mungkin banyak kali anda search pada sesawang/ internet anda tidak menemui atau sudah download dan terkunci oleh pin kod. Untuk kali ini saya berkongsi secara percuma. ini kerana saya pun dapat dengan cara percuma.

stock rom yang sukar ditemui ialah...

>>>LENOVO A850 S203 Part 1<<<
>>>LENOVO A850 S203 Part 2<<<
>>>LENOVO A850 S203 Part 3<<<
>>>LENOVO A850 S203 Part 4<<<

Cara-cara mendownlod >>>klik di sini<<<

fail hendaklah di join semasa extrat.
segala tutorial A850 adalah sama seperti flash tool yang lain.

selamat mencuba.

Ahad, 31 Ogos 2014

Cara Muat Turun Menggunakan Hulkload.com



Selamat datang ke ruangan Cara Muat Turun Menggunakan Hulkload.com. Cara-cara mengunakannya adalah seperti berikut:

                               Mula sekali ada jumpa laman blog seperti di bawah.


                                Kemudian Anda perlu Klik pada lagu pilihan anda seperti gambar di
                                 bawah.

                               Seterusnya laman Hulkload.com akan muncul seperti di bawah.

                               Kemudian scroll down / turunkan ke bawah bagi mencari logo 
                               download, tapi anda perlu mengisi kata kunci yang diberi seperti
                               cara di bawah ini.

                               Kemudian laman seperti di bawah tertera. jadi klik pada Download
                               seperti contoh di bawah.... selamat mencuba.

Jumaat, 22 Ogos 2014

PERCUBAAN

Percubaan pertama aku

http://hulkload.com/pza1mji1ton3

Isnin, 10 Februari 2014

Jana pendapatan tanpa modal

Assalamualaikum...
      buat tatapan sahabat2 sekalian. Diharapkan berada dalam keadaan sihat walafiat. tujuan saya mengirimkan warkah ini adalah uantuk memberitahu cara2 menjana pendapatan melalui *8share*.
ramai yang dah tahu mengenai *8share*. cuma saya mahu menrealisasikan jana pendapatan ini.
apa yg di perlukan adalah seperti berikut:

1. ada akaun *8share*
2. ada akaun Facebook
3. ada akaun Gmail
4. ada akaun tweeter
5. ada akaun in
6. ada keinginan yg membuak-buak

     sahabat sekalian, untuk langkah permulaan ni daftar je *8share* dahulu sementara pendaftarannya masih percuma.

sekian terima kasih...

yang benar....
sayalatuuuu.

untuk mendaftar klik sini>>>>>>$$$$$$$$$$$$$$$$<<<<<<<<<

Jumaat, 27 Disember 2013

CABARAN MEMANDU

Salam.
     hari ini saya nak ceritakan pengalaman memandu di kawasan berbukit.Kalau anda semua nak tahu, memandu di kawasan bukit banyak memberi cabaran dan pengalaman yang berguna. Semakin banyak kita memandu di kawasan bukit lebih banyak pengalaman yang kita perolehi. Biasnya apabila kita memandu dikawasan berbukit, kita sentiasa berhati-hati. Jadi Hati-hati dijalanraya. Ingatlah Orang yang tersayang. Kita boleh mengubahnya.

Ini selekoh ke kiri yang kurang mencabar. Tapi biasanya kenderaan yang datang dari hadapan boleh membahayakan kita. Jadi sentiasalah berhati-hati.

 
Menyaksikan keindahan alam di sekitar bukit dan gunung boleh melekakan pemanduan. Jadi tip untuk pemanduan ialah berhenti ke tepi dan saksikanlah keindahan ciptaan Allah S.W.T.


Cabaran memandu semasa mendaki semasa berada di belakan kenderaan berat yang sarat membawa barang. semasa ini, kesabaran perlu dalam diri bagi menstabilkan pemanduan.

 

 Jadi hasilnya tibalah kita di lokasi yang hendak di tuju. Pandu Cermat Jiwa Selamat.

Isnin, 4 November 2013

filem melayu terbaru

sorry... ini bukan tajuknya..... blog ini dalaam proses pembangunan. cadangnya nak isikan gambar yang menarik berserta cerita. ok nantikan kemunculannya.